Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

The Sense of an Ending.

Filmhuis Borne, met om 19.30 uur inleiding door Theo Hakkert

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Verfilming van de gelijknamige, met de Booker-prijs bekroonde roman van Julian Barnes, over een middelbare man (Jim Broadbent) die een dagboek erft van de moeder van zijn oude vlam Veronica (Charlotte Rampling). Voortdurend schakelen we heen en weer tussen het leven van de jonge scholier Tony in het Londen van de jaren zestig en de gepensioneerde fotohandelaar. Hoe meer hij in zijn eigen geschiedenis duikt, hoe onbetrouwbaarder zijn geheugen blijkt en hoe pijnlijker het zelfinzicht.