Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

Afrikafestival

Openluchttheater Hertme!!

Aanvang
Locatie
Openluchttheater Hertme, Hertme

Zangeressen beheersen de 31ste editie van het Afrika Festival Hertme. De inmiddels tot grote ster gestegen Malinese diva Fatoumata Diawara komt na bijna 10 jaar terug naar Hertme. De Garifuna, een volk uit Belize, Midden-Amerika sluit het festival af.

Expositie: Suzan van der Lee

Verkenning van de ruimte

Aanvang
Locatie
Bornse Synagoge, Borne

Suzan van der Lee gaat in 2019 afstuderen aan de Vrije Academie ’t Pad in Kesteren. Kenmerkend voor haar werk is de losse, vrije stijl van schilderen en kleurgebruik. Het leven is voor haar een avontuur, vanuit nieuwsgierigheid en verwondering ontstaat een fantasievolle beeldtaal. Tekeningen, schetsen vanuit het onderbewuste vormen vaak een basis voor haar olieverf schilderijen

Bij de buren:

Openstelling St. Plechelmuskerk en kasteeltuin in Saasveld

Aanvang
Locatie
St. Plechelmuskerk Saasveld,

De St.Plechelmuskerk in Saasveld en de bijbehorende kasteeltuin, een overblijfsel van het vroegere slot Saterslo, worden ook in 2019 opengesteld voor publiek.