Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

Nature of Spirit

wandeling

Aanvang
Locatie
De Zwanenhof, Zenderen

Horen, zien, voelen, ruiken. Tijdens deze speciale ‘Spirit of nature’-wandeling komen al je zintuigen aan bod. Tijdens de wandeling staat het beleven van de natuur en bezinning centraal. Gids Jaap: 'We zijn het contact met de natuur kwijt. We zullen de verbondenheid weer voelen. We doen grondingoefeningen waarbij we positieve energie tot ons nemen. De natuur beleven we met onze zintuigen.'

In Stilte Retraite

Aanvang
Locatie
De Zwanenhof, Zenderen

Misschien voel je de behoefte om te vertragen en te verstillen en weer in contact te komen met jezelf. Daarvoor is rust en stilte nodig. Onze retraite is bedoeld om even afstand te nemen van de dagelijkse bezigheden en je te gaan richten op wat er in je leeft.

Lezing: Muriel de Beer

Who’s afraid of …. restoration? Kwesties rond restauratie, reconstructie en renovatie.

Aanvang
Locatie
Bornse Synagoge, Borne

In deze lezing neemt kunsthistorica Muriel de Beer u mee in de wondere wereld van ‘het herstel van kunst’, waarbij kwesties rond restauratie, reconstructie en renovatie op diverse manieren worden belicht. Met een aantal aansprekende voorbeelden uit de kunstgeschiedenis komen allerhande zaken rondom het herstel van kunst aan bod. Een gevarieerde lezing vol anekdotes en wetenswaardigheden. Ook gaat de spreekster in op hoe het bij restauratie wel eens grondig mis kan gaan.

Rapalje.

Celtic Folk Night - sta concert

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, vrolijke taveernes en volle herbergen.