Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Girl

Filmhuis Borne

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Lara is een vijftienjarig meisje, geboren in een jongenslichaam. Toch wil Lara, ondanks de strijd met haar eigen lichaam, ballerina worden. Samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. De film zoomt niet in op eventuele problemen met school, vrienden of familie, maar op Lara zelf, die koste wat kost balletdanseres wil worden. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht.