TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Kadaster, familiegeschiedenis en genealogie

lezing door dhr. Wim de Ruiter voor de afdeling Twente van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV)

Stefanshof, Borne

Heeft u moeite met het vinden van de weg in de kadastrale registers? Altijd al willen weten waar uw voorouders destijds een huis bewoonden? Wim legt uit hoe u met behulp van het percelenregister, de leggers en de hulpkaarten door de kadastrale geschiedenis kunt gaan. Uiteindelijk terug naar 1832.