Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

Expositie weer- & natuurfotografie Nicky Wagenvoort

geopend door weerman Dennis Wilt

Aanvang
Locatie
Erve Hondeborg, Borne

Momenteel exposeert Nicky Wagenvoort uit Zenderen, natuur- en landschapsfotograaf, haar foto’s in de Twickelschuur van Erve Hondeborg aan de Esweg 1 te Zenderen. De foto’s, afgedrukt op dibond en canvas en gemaakt in/rond Zenderen, Hertme en landgoed Twickel, zijn daar tot eind april te zien én te koop.

Expositie: Anneke Dijkhuis

Schilderijen

Aanvang
Locatie
Bornse Synagoge, Borne

Het willen creëren zit er bij Anneke Dijkhuis al op jonge leeftijd in. Na onder andere een opleiding Textiele Werkvormen aan de Pedagogische Academie in Eindhoven volgt ze lessen bij verschillende kunstenaars om technieken onder de knie te krijgen. Ze ontwikkelt een eigen stijl, waarbij ze voortdurend de grens opzoekt tussen het impressionistische en het abstracte. Met ingehouden kleuren en met oog voor contrast en compositie legt ze haar liefde voor de natuur vast op doek of paneel.

UTmost

Muziekcafé Borne. Let op: eenmalig op zondagmiddag

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

UTmost is een Enschedese studenten big band. Onder leiding van Paul Rademaker maakt UTmost van elk optreden een feestje. Standaard swingend big band repertoire wordt afgewisseld met latin, funk en pop. Naast de zeventien instrumentalisten werken ook drie vocalisten mee met de concerten: Floor van Dijk, Luuk van Ewijk en Floor Venderbosch.