Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Olavspad

lezing door Ria Warmerdam

Aanvang
Locatie
Stefanshof, Borne

Trondheim was in de middeleeuwen net zo’n belangrijk bedevaartsoord als Rome, Jeruzalem en Santiago. De pelgrims bezochten het graf van Olav de Heilige. De laatste jaren zijn verschillende routes daar naartoe weer toegankelijk gemaakt. Een ervan, het Olavspad, loopt vanaf Oslo. 643 prachtige Noorse kilometers, nog niet ontdekt door de massa. Ria Warmerdam beloopt al meer dan 25 jaar de langeafstandspaden van Europa. In 2014 publiceerde ze een wandelgids bij het Olavspad van Oslo naar Trondheim, waarvan inmiddels een tweede druk is verschenen.