Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

Bij de buren:

Film “Capharnaüm (2018)” in de Stiftsschool

Aanvang
Locatie
Het Stift (Weerselo), Weerselo

“In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me op de wereld hebben gezet." De film is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

If Beale Street Could Talk

Filmhuis Borne

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

De film speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York, en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Tish en Fonny. Ze dromen van een toekomst samen, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. De film schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde.