Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Sweet country

Filmhuis Borne

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Wanneer Aboriginal Sam Kelly uit zelfverdediging een witte boer doodschiet, trekt hij met zijn vrouw de woestijn in om uit handen van de jagende meute te blijven. Een western over racisme en de oprukkende 'witte beschaving' in Australië aan het begin van de vorige eeuw. Sweet country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren ’20, waar een Aborginal – Wilaberta Jack – werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man.