Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Museumweek, ook bij het Bussemakerhuis!

8 t/m 14 april 2019

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

Musea verbinden het heden met het verleden. Van 8 tot en met 14 april zetten 400 musea hun unieke collecties volop in de schijnwerpers. Zo ook Museum Bussemakerhuis.

Lezing: Ontdek jouw verhaal

Het leven zit vol verhalen

Aanvang
Locatie
Stefanshof, Borne

Onze verhalen zijn ons culturele erfgoed. Verhalenvertellers zijn onze erfgoedbewaarders ervan. Vraag iemand naar zijn verhaal en leer hem kennen. Verhalen vormen een brug tussen mensen van verschillende culturen, leeftijden en overtuigingen.

Singer-songwriters live 2019: Thuis

Dat voelt als thuiskomen

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Na de succesvolle Singer-songwriters live in 2018, kunt u ook in 2019 genieten van een avond vol singer-songwritermuziek. Zowel covers als eigengeschreven composities , allemaal met één gemeenschappelijk thema: thuis. Er worden hits en klassiekers gebracht van topartiesten als Ed Sheeran, Passenger, Bløf, Adèle, Sarah McLachlan, Tina Dico en Venice. Daarnaast spelen regionale singer-songwriters hun eigen nummers, waaronder Marjon Revet-Weerink die ook de avond presenteert.

Bij de buren:

Passieconcert

Aanvang
Locatie
Kristalkerk, Hengelo

Het Borns Kleinkoor zingt "Die sieben worte Jesu am kreutz" van Ceasar Franck en het Twents Liturgiekoor zingt de "Via crucis" van Franz Liszt.