Kidsplein voor het Kulturhus

Borne op z'n Best

Bibliotheek Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Kids van Borne, JOEHOE! Komen jullie zondag 14 april ook naar het KIDSPLEIN? Tijdens Borne op z’n Best gaan we van 11.00 tot 17.00 uur met ons allen een supergezellig feestje bouwen op het terrein voor Kulturhus Borne! Wat er allemaal valt te doen en te genieten:

Palmpasenoptocht

door het centrum van Borne

Een van de tradities met Palmpasen is dat kinderen op deze palmzondagmorgen rondlopen met een palmpaasstok: een met palm of buxus versierde stok in de vorm van een kruis, waaraan vruchten, slingers, en verschillende snoepjes hangen. Bovenop kraait een haantje van brood.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Museumweek, ook bij het Bussemakerhuis!

8 t/m 14 april 2019

Musea verbinden het heden met het verleden. Van 8 tot en met 14 april zetten 400 musea hun unieke collecties volop in de schijnwerpers. Zo ook Museum Bussemakerhuis.

Tentoonstelling:Joods Borne

Bornse Synagoge, Borne

Vòòr de Tweede Wereldoorlog had Borne een bloeiende joodse gemeenschap, die samenkwam in de Bornse synagoge. Na de oorlog keerde slechts een enkeling terug naar Borne.

Bij de buren:

Passieconcert in de Stiftskerk te Weerselo