Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

KidsBios: Oorlogsgeheimen (6+).

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Speciaal in het kader van het cultuureductieprogramma voor Bornse kinderen en het thema 75 jaar bevrijding, wordt de film ''Oorlogsgeheimen'' vertoond in de Kindervakantieweek.

Woman at war

Filmhuis Borne

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. Halla verklaart de oorlog aan de lokale aluminiumfabriek om te voorkomen dat de hoogvlaktes van IJsland eraan gaan. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Ze besluit nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie.