Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

Bornsche Maten Loop 2019

Aanvang

Het parcours voor de Bornsche Maten Loop 2019 is bekend. Een prachtig afwisselend parcours rond en door de Bornsche Maten. De afstanden 1 (voor kinderen)/ 5 en 10 kilometer. Ben jij er ook bij op zondag 19 mei? We zien je graag.

Bij de buren:

Heel Twente Bakt op 19 mei 2019

Aanvang
Locatie
Hotel Carelshaven, Delden

Op zondag 19 mei 2019 gaan we op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Twente. We nodigen alle thuisbakkers uit om deel te nemen aan Heel Twente Bakt met als thema Flower Power.

Expositie: Lisa de Jong (Utrecht 1946 – Borne 2014)

Schilderijen van Lisa de Jong geselecteerd door Justus de Jong

Aanvang
Locatie
Bornse Synagoge, Borne

In haar werk neemt ze ons mee in werelden en belevenissen van kleur. Veel werk is gelaagd en subtiel van structuur, met zowel veelkleurige als monochrome kleurstellingen. Het kijken naar deze werken vraagt en brengt een zekere mate van stilte en verdieping. Zelf schreef zij in haar dagboeken hierover: ‘mijn schilderijen komen je alleen nader als je het gesprek met ze aan gaat’.