MARTELARESSEN VAN ADEL

Tentoonstelling in Museum Bussemakerhuis

Met de tentoonstelling Martelaressen van adel wordt de bezoeker een beeld getoond over de periode en de omgeving waarin de beide joffers hebben geleefd.

Expositie: Anneke Dijkhuis

Schilderijen

Bornse Synagoge, Borne

Het willen creëren zit er bij Anneke Dijkhuis al op jonge leeftijd in. Na onder andere een opleiding Textiele Werkvormen aan de Pedagogische Academie in Eindhoven volgt ze lessen bij verschillende kunstenaars om technieken onder de knie te krijgen. Ze ontwikkelt een eigen stijl, waarbij ze voortdurend de grens opzoekt tussen het impressionistische en het abstracte. Met ingehouden kleuren en met oog voor contrast en compositie legt ze haar liefde voor de natuur vast op doek of paneel.

Nieuwjaarsconcert 2019

In de St. Stephanuskerk

De Sint Stephanuskerk te Borne, Borne

Het Stedelijk Orkest Borne bestaat dit jaar 50 jaar en samen met The Young Evergreens geven ze een optreden.

Vocal group XXL

RE-search

Vocal Group XXL vertolkt a cappella nieuwe en frisse arrangementen op hoog niveau. De arrangementen worden grotendeels zelf geschreven door de dirigent, Rogier IJmker, die tevens de groep heeft opgericht in 2010. Alle leden delen een passie voor muziek en zingen. Daarnaast heeft XXL een eigen beat- boxer, waardoor er nog meer uit de arrangementen gehaald kan worden.