KERSTCONCERT BORNS KLEINKOOR.

in de Oude Kerk

Oude Kerk in Borne, Borne

Op zondagmiddag 23 december as. geeft het Borns Kleinkoor weer haar jaarlijkse Kerstconcert. Vanwege de groeiende belangstelling geeft het koor zelfs twee concerten op deze middag, zowel om 14.00 uur als om 16.00 uur. Dit Kerstconcert van het Borns Kleinkoor is inmiddels een traditie geworden binnen de Bornse en omliggende gemeenschap. Voor menigeen is dit concert het begin van ‘op weg zijn naar Kerst’.

Ijsbaan centrum Borne

Borne in winterse sferen

Op 14 december om 20:00 uur is de opening van de ijsbaan in het centrum (Dorsetplein) van Borne. Tot 5 januari kan je dan elke dag een rondje schaatsen en opwarmen bij de vuurkorf met een lekker warm kopje chocolademelk.

MARTELARESSEN VAN ADEL

Tentoonstelling in Museum Bussemakerhuis

Met de tentoonstelling Martelaressen van adel wordt de bezoeker een beeld getoond over de periode en de omgeving waarin de beide joffers hebben geleefd.

Carols in de Stiftskerk

Het Stift (Weerselo), Weerselo

Op zondag 23 december 2018, ’s middags om 15.30 uur, vindt in de Stiftskerk het jaarlijkse ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ plaats. Vocaal Ensemble Zutphen zal onder leiding van dirigent Iassen Raykov een groot aantal Engelse kerstliederen ten gehore brengen. Bij enkele liederen, die ook bekend zijn binnen het Nederlandse repertoire van kerstliederen, worden bezoekers uitgenodigd mee te zingen. De toegang tot het Festival is gratis; bij het verlaten van de kerk wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Na afloop is er gelegenheid nog iets te drinken en de koorleden persoonlijk te ontmoeten in de Stiftsschool. Op zondag 23 december 2018, ’s middags om 15.30 uur, vindt in de Stiftskerk het jaarlijkse ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ plaats. Vocaal Ensemble Zutphen zal onder leiding van dirigent Iassen Raykov een groot aantal Engelse kerstliederen ten gehore brengen. Bij enkele liederen, die ook bekend zijn binnen het Nederlandse repertoire van kerstliederen, worden bezoekers uitgenodigd mee te zingen. De toegang tot het Festival is gratis; bij het verlaten van de kerk wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Na afloop is er gelegenheid nog iets te drinken en de koorleden persoonlijk te ontmoeten in de Stiftsschool.