Voorjaarsconcert jubileumjaar Big Band Eighty-Nine

met Jan Wessels en andere Twentse arrangeurs

Big Band Eighty-Nine bestaat 30 jaar! Dat zullen we zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de loop van het jaar zal hier op verschillende manieren aandacht aan worden besteed. Het begon al met een mooi artikel in Tubantia op 29 januari.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Concert Projectkoor “Pater Noster”

in de Oude Kerk Borne

Oude Kerk in Borne, Borne

Veel componisten lieten zich inspireren en schreven hun muziek bij het Pater Noster. Of in hun eigen taal Vater Unser, Notre Père of Otčenáš. Een vierstemmig projectkoor van geoefende zangers die vanuit heel Nederland naar Borne zijn gekomen, heeft een aantal van deze werken tijdens het weekend ingestudeerd.Er wordt zelfs een versie in het Sranantongo gezongen, zoals het in Suriname klinkt.