Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

Workshop Midden Oosters koken

Koken met Aida Toma

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Het ''etenement'' Arabisch Tafelen is een groot succes gebleken. Veel mensen schoven al aan bij het heerlijke buffet dat 4 vrijwillige koks eens in de twee weken voorbereiden in de Kulturhus keuken. En nu kun je het zelf ook leren bereiden!

Posoki

Filmhuis Borne

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Nadat hij zijn dochter op school heeft afgezet, treft een taxichauffeur een geldschieter. De ontmoeting leidt tot een incident dat de rest van de dag op de radio wordt besproken. Dat is de rode draad in deze mozaïekfilm, die de wederwaardigheden volgt van een aantal taxichauffeurs (onder wie een bijklussende gymleraar en priester) en hun klanten in Sofia, het bloedende hart van leegloopland Bulgarije. Corruptie, sociale ellende en moreel verval zijn de sleutelwoorden. Van begin tot eind boeiende, tsjechoviaanse zedenschets over de waardencrisis van het kapitalisme.