Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

Lezing: Martijn Akkerman - Juwelen en mensen

In de Bornse Synagoge

Aanvang
Locatie
Bornse Synagoge, Borne

Martijn Akkerman, juwelenhistoricus en bekend van het televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’, stelt in deze voordracht de onlosmakelijke band tussen mode en juwelen en hun eigenaren centraal. De geschiedenis van het juweel wordt in vogelvlucht behandeld. Martijn Akkerman gaat in op de Nederlandse streekjuwelen, de invloed daarvan op de stadse mode en het belang van koningshuizen en adel op de ontwikkeling van juwelen. Ook het thema ‘filmsterren en juwelen’ komt aan bod.

…Het spannendste Halloween festijn van Twente!

Griezelen in het theater

Aanvang
Locatie
Openluchttheater Hertme, Hertme

Op de laatste zaterdag in oktober griezelt het in Hertme. Het Openluchttheater vormt dan het spookachtige decor voor het jaarlijkse Halloweenfeest. Hoewel het spektakelstuk vooral is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, zie je ook steeds meer grote engerds, monsters en heksen. Vaak zijn het verklede papa’s en mama’s, soms ook anderen. Maar dat weet je natuurlijk nooit… Wat we wél weten is dat ze allemaal heel veel plezier beleven.