Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

in de Stiftschool met een korte inleiding.

Aanvang
Locatie
Stiftschool, Weerselo

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, laat Mildred Hayes drie controversiƫle boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp, gericht aan het gerespecteerde politiehoofd Willoughby. Wanneer agent Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, loopt de strijd uit de hand.

Dogman.

Filmhuis Borne

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

De kleine Marcello is hondenverzorger in een arm dorpje net buiten Napels. Hij is een bescheiden man, houdt van zijn werk en wordt zeer gewaardeerd door zijn buurtgenoten. Marcello verdient wat bij als cokedealer. Zijn grootste klant is Simone, een gewelddadige, doorgesnoven reus die de hele buurt en ook zijn 'vriend' Marcello terroriseert. Dat gaat zo ver dat Marcello wel moet ingrijpen.