Agenda

Borne kent het hele jaar door verschillende grote en kleine evenementen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn Borne op z'n Best, de Pinksterbruidjes en de Melbuul'ndagen. Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten in Borne op www.uitinborne.nl of op de agenda van BorneBoeit.

TENTOONSTELLING: EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de weefzolder waar de grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland staat. Vrijwilligers maken daarop bijna dagelijks de prachtigste theedoeken!

Expositie: Lisa de Jong (Utrecht 1946 – Borne 2014)

Schilderijen van Lisa de Jong geselecteerd door Justus de Jong

Aanvang
Locatie
Bornse Synagoge, Borne

In haar werk neemt ze ons mee in werelden en belevenissen van kleur. Veel werk is gelaagd en subtiel van structuur, met zowel veelkleurige als monochrome kleurstellingen. Het kijken naar deze werken vraagt en brengt een zekere mate van stilte en verdieping. Zelf schreef zij in haar dagboeken hierover: ‘mijn schilderijen komen je alleen nader als je het gesprek met ze aan gaat’.

Joscho Stephan Trio.

Gipsy Swing

Aanvang
Locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Een muzikaal ''vijf-uurtje'' in ons gezellige theater. Joscho Stephan en zijn band brengen vanavond aanstekelijke gipsy swing, De stijl die in de jaren ’30 populair werd door jazzgitarist Django Reinhardt. Joscho heeft Reinhardt’s stijl sterk geabsorbeerd, maar geeft zijn eigen high-level draai eraan en zoekt daarmee de grenzen op van het genre. Na vier geprezen albums en een dvd kwam Joscho Stephan terecht in de illustere kring van de beste gipsy swing muzikanten in de wereld.