Interactieve Lezing Biohacking door Roland van Dierendonk

Lezing + Workshop: Bouw je eigen biotech lab

prijs
gratis
locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Bouw je eigen biotech laboratorium! Veel domeinen in ons leven - zoals gezondheidszorg, voedsel en materialen - zijn afhankelijk van biotechnologische productieprocessen. Nu het 'maken' met biologie binnen ieders bereik komt, kunnen we eigen biomaterialen verbouwen en kennis en ervaring opdoen om kritisch naar deze ontwikkelingen te kijken. Een belangrijke barrière om in de biotechnologie terecht te komen is dat laboratoriumapparatuur en protocollen onbetaalbaar of ontoegankelijk zijn. Maar wat als we onze eigen laboratoriumapparatuur zouden kunnen ontwerpen, bouwen, gebruiken en delen?

Roland van Dierendonck leidt de BioHack Academy - een programma van Waag - waarmee nieuwe open source laboratoriumapparatuur wordt geïntroduceerd. De deelnemers van de BioHack Academy leren bijv. eigen brandstof, voedsel, vezels, medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotech te maken. Tijdens dit event verkennen we de wereld van biohacking: Wat houdt biohacking in? Met welke tools wordt biohacking toegankelijk gemaakt voor iedereen? Roland van Dierendonck legt de principes uit van een open science-hardware en nodigt de deelnemers uit om een eigen laboratorium te bouwen.

Deze avond is onderdeel van een reeks van Bio-art-design-hacking events waarmee Tetem en Maker Festival Twente, samen met curator Agnieszka Anna Wołodźko de volgende vraag onderzoeken: Waarom spelen we met het leven? In deze reeks duiken we in de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van biotechnologie en levende materialen in aanloop naar de tentoonstelling Xenobodies in Mutation, van 29 augustus t/m 17 november 2019 te zien in Tetem.

Praktische informatie

De avond bestaat uit een lezing van 30 minuten met aansluitend een workshop van 1 à 1,5 uur.

Er zijn 15 plekken beschikbaar. Aanmelden is verplicht via info@bibliotheekborne.nl

De voertaal van de lezing en workshop is Engels.

Deelname is gratis.

De avond start om 19.30 uur (19.00 uur inloop).