Borne doet Poëzie 2.0

prijs
€ 7,50
locatie
Kulturhus de Bijenkorf, Borne

Borne doet Poëzie 2.0 is een feest van woorden en gedachten. Op de alweer laatste avond van dit seizoen brengen Marianne van der Post en Jos Beunders een aantal gezongen gedichten ten gehore, draagt gastdichter Hettie Franken, stadsdichter van Hengelo, voor uit eigen werk en in ‘Dichter belicht’ staan jonge Bornse dichters centraal in het kader van ‘Borne 75 jaar bevrijd’!

Op de poëzieavond van 26 maart a.s. staat het volgende op het programma.

Marianne van der Post en Jos Beunders brengen een aantal gezongen gedichten ten gehore. De teksten van o.a. Leo Vroman, Martinus Nijhoff en Hans Lodeizen zijn sfeervol op muziek gezet.

Wellicht wordt het geheel aangevuld met een onderdeel van het liedjesprogramma 'Hoera voor Annie' rond Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink en alvast een lied uit het theaterstuk 'De Verbinding' van Marianne dat op 4 april in première gaat in het Kulturhus.

De gastdichter op deze avond is Hettie Franken. Zij is beeldend kunstenaar en dichter en is sinds 2019 stadsdichter van Hengelo. Ze in een veelzijdig kunstenaar. Naast schilderen en tekenen maakt ze ruimtelijk werk. Een mooi beeld van haar staat in de wijk Berflo Es in Hengelo. Ze schreef het boek ‘Lieve rothond’ met autobiografische verhalen en eigen illustraties en illustreerde ook boeken van andere schrijvers. In het stadsdichterschap vindt ze een welkome afwisseling met haar solistische bestaan in het schildersatelier. Het houdt haar op de straat, zoals ze het zelf verwoordt. Haar gedichten hebben dezelfde veelzijdigheid als haar beeldend werk. Soms doopt ze haar pen in welriekend rozenwater, dan weer in gal. Van licht en klein naar royaal en doorleefd. Ze schrijft over hedendaagse gebeurtenissen of daalt af in haar verleden. Een jeugdherinnering wordt een liefdevolle anekdote, zonder sentiment om wat geweest is. Als stadsdichter toont ze het talent om zaken aan de kaak te stellen, ze neemt geen blad voor de mond maar wordt niet bits en zuur. Met de nodige spot en venijn beschrijft ze zaken die genoemd dienen te worden. Als stadsdichter kan ze nog ruim een jaar van zich laten horen.

Tijdens het vaste programma-onderdeel ‘DICHTER BELICHT’ worden dit keer jonge Bornse dichters voor het voetlicht gebracht. De dichters van groep 5 van de basisscholen in Borne maakten gedichten over vrijheid in het kader van ‘Borne 75 jaar bevrijd.

Wij begroeten u graag op deze alweer laatste poëzieavond van het seizoen 2019/20.