Museum Bussemakerhuis

Vandaag geopend van
Vandaag 13:30 - 17:00
Adres
Ennekerdijk 11, 7622ED Borne

Museum Bussemakerhuis

Als u het Museum Bussemakerhuis bezoekt stapt u het enige over gebleven én opengestelde 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen.

Bussemakerhuis is gebouwd in 1779 en gelegen in het beschermd dorpsgezicht van “Oud Borne “. Het is een voor het publiek opengesteld monumentaal linnen-handelshuis. In het museum wordt een beeld gegeven over de woon- en werkwijze van een fabrikeur in de 18e en 19e eeuw. Het Bussemakerhuis vertegenwoordigt een stuk Twents textiel verleden. Met name de rijke historie van de Bornse linnengeschiedenis. Niet alleen het pand, maar ook de vele objecten in het huis zijn daar getuige van. De stijlkamer is ingericht in de sobere stijl van de Doopsgezinden waartoe de Bussemakers behoorden. Op zolder treft u een aantal nog in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen aan. Vanuit de tuinkamer heeft men een prachtig uitzicht op de tuin.

openingstijden Dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur, Toegangsprijs € 4,00. Kinderen t/m 12 jaar en vrienden van het Bussemakerhuis gratis toegang

Agenda