Welkom in Borne!

Borne, het hart van Twente. Een beschermd dorpsgezicht, een gezellig en compact winkelcentrum en een veelzijdig buitengebied: Borne heeft het allemaal. Kom jij Borne, Hertme en Zenderen ontdekken?

Zomer VVV

Oude Almeloseweg 12

VVV Borne is onderdeel van Het Kulturhus. En het Kulturhus gaat verbouwen! Het Kulturhus barst uit zijn voegen door veelvuldig gebruik van de samenleving. Daarnaast zijn we na 15 jaar intensief gebruik toe aan een facelift/make over en nemen we toekomstbestendigheid voor de inwoners van Borne serieus.

Voordat het zover is, moet er echter nog wel even één en ander gebeuren: verhuizen, verbouwen en dan weer terugverhuizen. Wanneer de verbouwing exact klaar is, dat weten we niet. Het is en blijft een verbouwing. Daarom houden we het een beetje ruim aan, tot na de zomer. We houden u hoe dan ook op de hoogte!

Vanaf 14 juni verhuizen wij tijdelijk naar een andere locatie aan de Oude Almeloseweg 12. Zien we je daar?

Ontdek Oud Borne

Het beschermde dorpsgezicht, een gezellig en compact winkelcentrum en een fraai en veelzijdig buitengebied maken Borne een dorp om te willen ontdekken en te verblijven voor zowel toerist als eigen inwoners. Vooral in Oud Borne liggen vele verhalen voor het oprapen.

In het beschermd dorpsgezicht Oud Borne krijg je een indruk van de rijke historie van Borne. De nog aanwezige historische structuur en de vele Rijks- en gemeentelijke monumenten, zoals de Oude kerk, Museum Bussemakerhuis, de Bornse Synagoge, de Klopjeswoningen, de Meijershof en de Mariakapel maken 'Oud Borne' tot een bijzondere plek.

Je kunt Oud Borne op eigen gelegenheid ontdekken, maar het wordt pas echt interessant als een ervaren gids je meeneemt in de Bornse historie. Hiervoor kan je een afspraak maken bij de VVV of via de website van de gidsengroep www.gidsenoudborne.nl.

Borne ontdekken

Ontdek De Groene Poort

Het buitengebied van Borne (De Groene Poort) bevindt zich op het kruispunt van de stedelijke en landschappelijke as van Twente. Het kenmerkt zich door diverse beken, het open essenlandschap op de Zenderense Es en het typisch Twentse coulisselandschap van het landgoed Weleveld tussen Hertme en Zenderen. Met het project 'De Groene Poort' heeft de gemeente zich sterk gemaakt voor het behoud en de ontwikkeling van het buitengebied. Een groot aantal projecten is tot stand gekomen op initiatief en met medewerking van bewoners. Het buitengebied is daardoor aantrekkelijker geworden voor recreatief gebruik.

Voor zowel wandelaars als fietsliefhebbers is Borne een ideaal start- en eindpunt. Het regionale wandelnetwerk is onlangs compleet vernieuwd en uitgebreid. Naast de vele gemarkeerde wandelroutes (gekleurde pijlen) lopen er ook diverse themaroutes door De Groene Poort. Denk hierbij aan het bekende Marskramerpad, het Hilligenpad en het plaatselijke Kloosterpad Zenderen.

Uit in Borne

  1. Musical Rent

    De musical Rent is een rockmusical, gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème, het vertelt het verhaal van een groep …

  2. In Stilte Retraite

    Misschien voel je de behoefte om te vertragen en te verstillen en weer in contact te komen met jezelf. Daarvoor is …

  3. TENTOONSTELLING: LANGDRADIG? STEEKHOUDEND!

    Een herontdekte ambtelijke kunstvorm in een nieuw jasje