Toeristische Informatie

Adres
Markstraat 23, 7622 CP Borne

Toeristische Informatie

Borne kent meerdere locaties waar u informatie kunt vinden over wandel- en fietsroute. Het infopunt bij het Kulturhus is 24 uur per dag bereikbaar, ook als u een overnachtingsplek zoekt.

Startpunt Borne Wandelknooppunten netwerk

In de nabijheid van het Kulturhus Borne, naast het koetshuisje, vindt u dit informatiebord met een overzicht van de wandelknooppuntroutes in de prachtige omgeving van Borne. Als u een heerlijke wandeling wilt maken is dit een ideaal startpunt. U kunt uw auto kwijt in de parkeergarage onder het Kulturhus, ingang Bekenhorst. Of u parkeert uw fiets in de fietsenstalling en begint direct met de wandeling.

Startpunt NS Station Borne

Komt u met de trein naar Borne? Dan vindt u informatie over wandel- en fietsroutes direct naast het station. Het station bevindt zich op slechts 800 meter van het centrum.

Startpunt Graestunnel

Bij de Graestunnel, nabij de carpoolplek aan de Azelosestraat, vindt u informatie over wandel- en fietsroutes door Twickel. Loop de carpoolplaats af en ga linksaf, steek de voorrangsweg over, na 200 meter vindt u de tunnel onder de snelweg door. Vanaf hier kunt u genieten van de schitterende plekjes die landgoed Twickel rijk is. Vanaf het NS station (1,8 km.) loopt u linksaf de Paralelweg op, tot spoorwegovergang aan de Azelosestraat. Hier gaat u links, steek het spoor over en vervolg de weg tot voorrangsweg (Hosbekkeweg - De Kluft), steek over, na 100 meter ziet u de infoborden en de Graestunnel.

Startpunt Zenderen

Ook in Zenderen vindt u een Toeristisch Overstappunt(TOP). Onder het informatiebord is een bakje met wandelingen.