Kulturhus de Bijenkorf

Marktstraat 23, 7622 CP Borne

Kulturhus de Bijenkorf

Kulturhus de Bijenkorf is een multifunctioneel centrum, uitermate geschikt voor congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Kulturhus de Bijenkorf is multifunctioneel van opzet. Dit betekent dat er diverse ruimtes zijn waar verenigingen, instellingen of bedrijven gebruik van kunnen maken. Vanwege onze centrale ligging in Twente en de mogelijkheid om naast de grote (theater)zaal ook diverse kleinere ruimten te huren is ons centrum uniek voor het houden van symposia met meerdere workshops. Eind april 2004 werd de gemeente Borne een fantastisch gebouw rijker, een multifunctioneel ontmoetingscentrum, verzamelgebouw: het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Borne. Een centrum voor educatie, dienstverlening, welzijn, kunst en cultuur. Een gebouw waar uitwisseling plaats vindt, voor en door mensenHet Kulturhus-concept is experimenteel van aard: innovatief en fris, pionier. We mogen wel concluderen dat het gebouw lééft.

Afrikaans Koken

Workshop met Odilia Anyachi

Kookworkshop door Odilia Anyachi: ''We zullen ons concentreren op de Keniaanse keuken, zowel verworven als enkele traditionele. Een deel van het voedsel zal in kleipotten worden gekookt - zoals Afrikanen het kookten en tot op zekere hoogte nog steeds doen. Het zal ook een gelegenheid zijn om culturele kwesties te belichten om elkaar te begrijpen.''

Big Band Eighty-Nine

Jubileumconcert

Jubileumconcert: feestelijke terugblik op 30 jaar Big Band Eighty-Nine Big Band Eighty-Nine viert zijn zesde lustrum! Deze editie van het najaarsconcert staat helemaal in het teken van de 30 jarige geschiedenis van de band.

Shantykoor Bornse Maten

Meezingen met de Maten

Een muzikale matinee met het Twents Shantykoor Bornse Maten met hun repertoire van het ‘zoete en zoute water’ met het motto “Zeebenen zijn niet vereist, meezingen en deinen mag” en als gastoptreden nog een Bornse muzikale topper “De Borghenders” met hun eigen repertoire van meezingers.

A Private War

Filmhuis Borne

Boeiende biopic over de Amerikaanse oorlogsverslaggever Marie Colvin (een voortreffelijke Pike), die bekend werd vanwege haar ooglapje (opgelopen in Sri Lanka) en de reportages die ze maakte in onder meer Syrië, Libië, Kosovo, Iran en Irak.

Arabisch Tafelen

Samen eten en ontmoeten

Ook na de zomer gaan we door met dit heerlijke ''etenement''. Neem ook plaats aan de Arabische tafel, kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden!

Badkamerkoor Borne - 22 nov

Eenmalig andere datum

In verband met de sinterklaasfeesten is het Badkamerkoor eenmalig op een andere datum: vandaag!

Powerfactory

Muziekcafé Borne

Powerfactory is een classic rock coverband, ontstaan tijdens een gelegenheidsoptreden in december 2007 bij Eaton in Hengelo, waar alle bandleden werkzaam zijn of waren.

Fake News versus de Feiten

Filosofiecafé Twente met Gerko Tempelman

Zondag 24 november 2019 organiseert het Filosofiecafé Twente een lezing over Fake news versus de Feiten in het Kulturhus Borne. Gerko Tempelman, filosoof en theoloog, zal samen met het publiek op zoek gaan naar een Filosofie over de waarheid.

Capharnaüm

Filmhuis Borne

Twaalfjarig schoffie Zain wordt in de straten van Beiroet opgepakt door de politie en klaagt tijdens de rechtszaak zijn ouders aan om de opvoeding die ze hem gaven. In flashbacks krijgen we te zien dat de zaak van Zain een stuk sterker is dan je aanvankelijk zou vermoeden. De film gaat over de zware strijd die in de achterbuurten van Libanon geleverd moet worden om te overleven. Niet alleen door Zain, maar ook door de illegale Ethiopische Rahil en óók door Zains ouders. Een indringend portret over ouderschap en overleven in armoede, verteld door de ogen van een kind.

Les Invisibles

Filmhuis Borne

Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen. Een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.