Kulturhus de Bijenkorf

Marktstraat 23, 7622 CP Borne

Kulturhus de Bijenkorf

Kulturhus de Bijenkorf is een multifunctioneel centrum, uitermate geschikt voor congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Kulturhus de Bijenkorf is multifunctioneel van opzet. Dit betekent dat er diverse ruimtes zijn waar verenigingen, instellingen of bedrijven gebruik van kunnen maken. Vanwege onze centrale ligging in Twente en de mogelijkheid om naast de grote (theater)zaal ook diverse kleinere ruimten te huren is ons centrum uniek voor het houden van symposia met meerdere workshops. Eind april 2004 werd de gemeente Borne een fantastisch gebouw rijker, een multifunctioneel ontmoetingscentrum, verzamelgebouw: het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Borne. Een centrum voor educatie, dienstverlening, welzijn, kunst en cultuur. Een gebouw waar uitwisseling plaats vindt, voor en door mensenHet Kulturhus-concept is experimenteel van aard: innovatief en fris, pionier. We mogen wel concluderen dat het gebouw lééft.

Julieta

Filmhuis Borne

Julieta is een vrouw met een gebroken hart. Ze staat op het punt een nieuw leven te beginnen in een andere stad. Maar dan geeft een echo uit het verleden haar nieuwe hoop om het lang verloren contact met haar dochter te kunnen herstellen. Die vertrok op 18-jarige leeftijd als gevolg van een dramatische gebeurtenis waarover nooit werd gepraat.

Sportgala Borne 2018

Met de parade der kampioenen

Het “Sportgala Borne” is een evenement dat goed is voor het imago van de Bornse verenigingen en positief bijdraagt aan “de sport” in Borne in het algemeen. Om te komen tot de verkiezing van sporttalent, jeugdsportploeg, sportman, sportvrouw en/of sportploeg zijn de sportverenigingen een onmisbare schakel. Sporters beoefenen hun sport vrijwel altijd in verenigingsverband en dus heeft het technisch kader van de clubs prima zicht op de geleverde prestaties.

Vocal group XXL

RE-search

Vocal Group XXL vertolkt a cappella nieuwe en frisse arrangementen op hoog niveau. De arrangementen worden grotendeels zelf geschreven door de dirigent, Rogier IJmker, die tevens de groep heeft opgericht in 2010. Alle leden delen een passie voor muziek en zingen. Daarnaast heeft XXL een eigen beat- boxer, waardoor er nog meer uit de arrangementen gehaald kan worden.

Den Skyldige (The Guilty).

Filmhuis Borne

In de meldkamer van een alarmcentrale zit de gedegradeerde politie-inspecteur Asger Holm verveeld telefoontjes te beantwoorden. Tot hij een jonge vrouw aan de lijn krijgt die gekidnapt wordt en belt vanuit de auto van haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft veel groter is dan hij eigenlijk dacht. Wat volgt is een razend-spannende reddingspoging via de telefoon.

Surinaamse Kookworkshop

Koken met Indra Janki

“Madame Jeanette, koken met een dame uit Suriname” is een leuke workshop om bij te wonen als u gek bent op (Surinaams) eten, maar ook als u meer zou willen leren over Surinaams koken en de eetcultuur.

Geluk en ondernemen

Ondernemerssessie met Mirjam Spitholt

Wacht niet op een beter nu, juist als je het gevoel hebt dat je daar helemaal geen tijd voor hebt, koop dan een kaartje vóór 1 december, dan ben je nog goedkoper uit ook. Een aangename pitstop in Borne dat beloof ik jullie.

Custard Pie

Muziekcafé Borne

Custard Pie is een rock- en bluesband uit Borne. In de huidige formatie spelen zij sinds 2004. Zij spelen klassiekers van oa Pink Floyd, David Bowie, Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin, de Stones, maar ook nummers van recente bands als Triggerfinger en Joe Bonamassa.

Happy End.

Filmhuis Borne

Anne Laurent (Isabelle Hupert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze heeft overgenomen van haar dementerende vader. De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. Als Ève, de 13-jarige getroebleerde dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen, worden de verkrampte familiebanden blootgelegd. Door de ogen van Ève zien we de hypocrisie en de geheimen van de schijnwereld die de familie voor zichzelf geschapen heeft.

La Pazza Gioia.

Filmhuis Borne

Beatrice is een energieke, vrolijke en schijnbaar normale vrouw in een kliniek die volgens de meeste mensen om haar heen net te veel praat. Ze is nieuwsgierig, brutaal en een tikje theatraal, maar vol goede bedoelingen. Vergezeld van de wat stille (en duidelijk getroebleerde) Donatella laten de artsen haar toe om buiten de kliniek te werken bij een kleine plantage. Beatrice, een ras-opportunist, maakt samen met Donatella ten volste gebruik van haar nieuw gevonden (semi-)vrijheid. Voor je het weet zijn de twee patiënten op de vlucht.

Rapalje.

Celtic Folk Night - sta concert

Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, vrolijke taveernes en volle herbergen.