Kulturhus de Bijenkorf

Marktstraat 23, 7622 CP Borne

Kulturhus de Bijenkorf

Kulturhus de Bijenkorf is een multifunctioneel centrum, uitermate geschikt voor congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Kulturhus de Bijenkorf is multifunctioneel van opzet. Dit betekent dat er diverse ruimtes zijn waar verenigingen, instellingen of bedrijven gebruik van kunnen maken. Vanwege onze centrale ligging in Twente en de mogelijkheid om naast de grote (theater)zaal ook diverse kleinere ruimten te huren is ons centrum uniek voor het houden van symposia met meerdere workshops. Eind april 2004 werd de gemeente Borne een fantastisch gebouw rijker, een multifunctioneel ontmoetingscentrum, verzamelgebouw: het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Borne. Een centrum voor educatie, dienstverlening, welzijn, kunst en cultuur. Een gebouw waar uitwisseling plaats vindt, voor en door mensenHet Kulturhus-concept is experimenteel van aard: innovatief en fris, pionier. We mogen wel concluderen dat het gebouw lééft.

Voorjaarsconcert jubileumjaar Big Band Eighty-Nine

met Jan Wessels en andere Twentse arrangeurs

Big Band Eighty-Nine bestaat 30 jaar! Dat zullen we zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de loop van het jaar zal hier op verschillende manieren aandacht aan worden besteed. Het begon al met een mooi artikel in Tubantia op 29 januari.

Niemand in de stad

Filmhuis Borne

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond. Ze ervaren wat de betekenis is van vriendschap en ze ontdekken wie ze werkelijk zijn. In dit energieke speelfilmdebuut van documentairemaker Van Erp, over het enerverende maar vaak ook wankele studentenbestaan, krijgen de jonge acteurs alle ruimte om hun talenten te etaleren.

Arabisch Tafelen

Samen eten & ontmoeten

Neem ook plaats aan de Arabische tafel, kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden!

Nathalie Baartman.

Breek

Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid. Over het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte.

Der Hauptmann

Filmhuis Borne

Een van desertie verdachte Duitse soldaat vindt het uniform van een gedecoreerde luchtmachtkapitein, verzamelt volgelingen en richt zo in de laatste twee weken van de Tweede Wereldoorlog een slachtpartij aan in een Duits strafkamp. Het is eten of gegeten worden in dit op ware gebeurtenissen gebaseerde portret van de twintigjarige oorlogsmisdadiger Willi Herold, die het morele failliet van de nazistaat belichaamt. Spraakmakende Duitse oorlogsfilm over een gevoelig, zelden verfilmd onderwerp: Endphaseverbrechen.

Arabisch Tafelen

Samen eten & ontmoeten

Mirrewinter the Movie

De oorlogsfilm van het Oosten

Mirrewinter op het platteland, het succesvolle en spannende oorlogsboek van schrijver Gert-Jan Oplaat, trok tijdens de kerkentour van het Brook Duo volle kerken in de hele regio. Een speelfilm over de boerenfamilie in “ut Maarkelsebrook”, met de “ongelukkig” geboren Getje en het Joodse onderduikertje Sarah kon niet uitblijven.

Land of mine

Filmhuis Borne

Kort na de Tweede Wereldoorlog moeten Duitse krijgsgevangenen in Denemarken achterblijven om de landmijnen die ze zelf hebben gelegd op te ruimen.

Singer-songwriters live 2019: Thuis

Dat voelt als thuiskomen

Na de succesvolle Singer-songwriters live in 2018, kunt u ook in 2019 genieten van een avond vol singer-songwritermuziek. Zowel covers als eigengeschreven composities , allemaal met één gemeenschappelijk thema: thuis. Er worden hits en klassiekers gebracht van topartiesten als Ed Sheeran, Passenger, Bløf, Adèle, Sarah McLachlan, Tina Dico en Venice. Daarnaast spelen regionale singer-songwriters hun eigen nummers, waaronder Marjon Revet-Weerink die ook de avond presenteert.