Zien en doen

Een stukje fietsen door de Groene Poort? Een bezoekje aan een museum? Een kanotocht op de Bornsche Beek? Genoeg te doen!

 1. Baptisten gemeente

  Baptisten gemeente

  Adres
  Twijnerstraat 6, 7621TK Borne

  Er is veel te zeggen over de Baptistengemeente, over hun ontstaan en hun geschiedenis-over wat zij geloven en leren-over hun wijze van samenkomen en hun organisatie en noem maar op.

 2. Bornse Synagoge

  Bornse Synagoge

  Adres
  Ennekerdijk 17, 7622ED Borne

  In 1843 werd de synagoge in Borne plechtig ingewijd. Het initiatief tot de bouw was genomen door Salomon Spanjaard. Hij was de grondlegger van wat later één van de grootste textielfabrieken van Twente zou worden.

 3. Carnavalsland

  Carnavalsland

  Adres
  Hofstraat 3, 7622Ll Borne

  Carnavalsland is dé carnavals- en feestspecialist van Nederland. Met ruim 20.000 carnavalskostuums, partyaccessoires en feestartikelen op voorraad is het bijna onmogelijk om niet te slagen bij Carnavalsland!

 4. Museum Bussemakerhuis

  Museum Bussemakerhuis

  Adres
  Ennekerdijk 11, 7622ED Borne

  Als u het Museum Bussemakerhuis bezoekt stapt u het enige over gebleven én opengestelde 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen.

 5. Boeken, cadeau Bruna

  Boeken, cadeau Bruna

  Adres
  Grotestraat 195, 7622GG Borne

  Bruna is de meest inspirerende verwenwinkel in de wereld van lezen en schrijven en onderscheidt zich door beleving en assortiment. Bruna BV is een landelijke multichannelretailorganisatie met ruim 380 winkels. De winkelformule Bruna bestaat sinds 1868.

 6. Diva Mode

  Diva Mode

  Adres
  Grotestraat 200, 7622 GT Borne

  Diva Mode is een grote maten speciaalzaak gericht op modebewuste vrouwen die zich graag stijlvol kleden in de maten 42 tot en met 56. In de sfeervol ingerichte winkel vindt u een uitgebreide keuze aan merkkleding in een maatje groter. Kleding waar zich prettig in voelt, passend bij uw wensen

 7. Melbuul'npad

  Melbuul'npad

  Adres
  Marktstraat 23, 7622 CP Borne

  De wandeling die u met behulp van een boekje door Borne gaat maken is tweedelig: enerzijds is het een prachtige wandelroute door Oud Borne, anderzijds wordt u aan de hand van nieuwe bezienswaardigheden en oude gebouwen geconfronteerd met de ambachtelijke c.q. industriële geschiedenis van het dorp.

 8. Openluchttheater Hertme

  Openluchttheater Hertme

  Adres
  Hertmerweg 31, 7626LV Hertme

  In een idyllische omgeving in het kerkdorp Hertme staat het openluchttheater met ruim 2.000 zitplaatsen.

 9. Oude Hervormde Kerk

  Oude Hervormde Kerk

  Adres
  Oude Kerkstraat 2, 7622ek Borne

  Laat gotische kerk uit de 15e eeuw. Muurschilderingen van kort na de bouw. De Stefanus of Oude Kerk van Borne werd omstreeks het jaar 1000 gesticht door de Dominicaner monniken van het klooster te Ruinen.

 10. PLUKTUIN HESSELERHOF

  PLUKTUIN HESSELERHOF

  Adres
  Deurningerweg 42, 7623 AH Borne

  De Pluktuin: De pluktuin biedt u een keuze uit verschillende soorten bloemen. Het leuke is dat u hier veel soorten ziet die u nog nooit in een bloemenwinkel bent tegen gekomen.

 11. Rest. & Partycentrum Lutke Hulscher

  Rest. & Partycentrum Lutke Hulscher

  Adres
  Hertmerweg 45A, 7625RH Zenderen

  U wordt ontvangen in onze eeuwen oude Twentse boerenhoeve, oorspronkelijk uit 1353, waarna we u meenemen op onze comfortabele tochtvrije en verwarmde huifkarren, voor een onvergetelijke tocht langs Erven en Sagenroutes.