Openluchttheater Hertme

Hertmerweg 31, 7626LV Hertme

Openluchttheater Hertme

In een idyllische omgeving in het kerkdorp Hertme staat het openluchttheater met ruim 2.000 zitplaatsen.

Tijdens de zomermaanden zijn hier tal van culturele evenementen en optredens. Het openluchttheater in Hertme heeft landelijke bekendheid door het jaarlijkse Afrika Festival. bestaat uit vrijwilligers en verzorgt de algemene gang van zaken rond het theater. Zo regelt zij o.a. het onderhoud en de financiën. De verschillende activiteiten worden uitgevoerd door werkgroepen.

De stichting heeft ten doel het instandhouden en exploiteren van het openluchttheater te Hertme.

De stichting heeft geen winstoogmerk.

Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door het stimuleren en (doen) organiseren van culturele, maatschappelijke en kerkelijke activiteiten in het openluchttheater te Hertme, alles in de ruimste zin.

Bløf (Metropool Open Air) - Uitverkocht

in het openluchttheater in Hertme

Openluchttheater Hertme, Hertme

Sinds de start van de samenwerking tussen Metropool en het Openluchttheater in Hertme hebben de Zeeuwen elk jaar gespeeld tijdens Metropool Open Air. Er zijn maar weinig bands die in staat zijn om het theater tot de nok toe te vullen maar Bløf flikt het kunstje moeiteloos. En ieder jaar geeft de band aan graag terug te komen naar het mooiste openluchttheater van Overijssel en ook de bezoekers zien de band graag weer.

Woodstock The Story XXL -

Open Air The final show ft. 30 piece orchestra

Openluchttheater Hertme, Hertme

‘Woodstock The Story’ balt tijdens de vijftigste verjaardag van het legendarische en bekendste muziekfestival aller tijden drie dagen van peace, love and music samen in drie zinderende uren. Een geweldige liveband, aangevuld met een 30-koppig orkest, dompelt je met beeld en theater onder in de sfeer van het legendarische festival en laat al die onverwoestbare muziek van onder andere The Who, Janis Joplin, Melanie, Joe Cocker, Santana en Jimi Hendrix nog eens horen.

Musical Rent

in het Openluchttheater in Hertme

Openluchttheater Hertme, Hertme

De musical Rent is een rockmusical, gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème, het vertelt het verhaal van een groep jonge kunstenaars waarin het HIV-virus de dood zal betekenen. Acht unieke personages proberen op zijn of haar eigen manier om te gaan met confrontaties als armoede, relaties, verslaving, verlies en liefde. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer leeft? Mag je in deze maatschappij nog zijn wie je wilt zijn? Hoe belangrijk is vriendschap en liefde voor jou? Een musical met vragen en onderwerpen die zeker bij de jongeren van nu nog erg leeft en goed aansluit bij hun belevingswereld.

Musical Rent

in het Openluchttheater in Hertme

Halloween

Griezelen in het theater

Openluchttheater Hertme, Hertme

…Het spannendste Halloween festijn van Twente!