Kulturhus de Bijenkorf

Marktstraat 23, 7622 CP Borne

Kulturhus de Bijenkorf

Kulturhus de Bijenkorf is een multifunctioneel centrum, uitermate geschikt voor congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Kulturhus de Bijenkorf is multifunctioneel van opzet. Dit betekent dat er diverse ruimtes zijn waar verenigingen, instellingen of bedrijven gebruik van kunnen maken. Vanwege onze centrale ligging in Twente en de mogelijkheid om naast de grote (theater)zaal ook diverse kleinere ruimten te huren is ons centrum uniek voor het houden van symposia met meerdere workshops. Eind april 2004 werd de gemeente Borne een fantastisch gebouw rijker, een multifunctioneel ontmoetingscentrum, verzamelgebouw: het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Borne. Een centrum voor educatie, dienstverlening, welzijn, kunst en cultuur. Een gebouw waar uitwisseling plaats vindt, voor en door mensenHet Kulturhus-concept is experimenteel van aard: innovatief en fris, pionier. We mogen wel concluderen dat het gebouw lééft.

Arabisch Tafelen

Samen eten en ontmoeten

Ook na de zomer gaan we door met dit heerlijke ''etenement''. Neem ook plaats aan de Arabische tafel, kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden!

De Verbinding

Voorstelling door en met Marianne vd Post

In deze energieke voorstelling maakt Marianne verbinding met zichzelf en iedereen om haar heen, in het bijzonder met enkele speciale muzikale vrienden. Naast werk van anderen laat Marianne veel van zichzelf horen en zien. Zij wordt hierin instrumentaal bijgestaan door Marc Veldman, Mattijs en Jonatan Kuhlmann en door Jos Beunders op de vleugel.

Tweedehands Kinderkledingbeurs

Leuk en 'nieuw' de lente en zomer in

Twee keer per jaar vindt er een tweedehands kinderkledingbeurs plaats bij Kulturhus Borne. Rond 1 april een voorjaars- en zomerkledingbeurs en rond 1 oktober een najaars- en winterkledingbeurs.

Zwingkoor Almelo

You 'll know my name before I go.

Het Zwingkoor, onder leiding van dirigente Nienke Kreijkes, verzorgt op zondagmiddag 5 april een afwisselend muzikaal programma.

Recreatieve fietstochten

vanuit WOB

Elke tweede woensdag van de maand van 13.30 - ongeveer 16.30 uur, vanaf april t/m oktober en de vierde woensdagmiddag in juni, juli en augustus.

Dolor y gloria

Filmhuis Borne

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Guido Weijers - UITVERKOCHT

Masterclass Geluk vol. 2

Weijers volgde masterclasses over 'geluk‘ aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Guido mag dus oprecht van geluk spreken.

Lezing: Help je kind een stap vooruit

Door Sabine Wolsink

Elke ouder wil graag op een ontspannen manier zijn kind naar school zien gaan. Maar wat als het leren moeizaam gaat of jouw kind niet direct aanwijsbaar gedrag vertoont, het plezier verdwijnt en gefrustreerd raakt? Kijk dan eens anders naar concentratieproblemen, dyslexie, moeite met rekenen, slordig handschrift of AD(H)D.

Once upon a time... in Hollywood

Filmhuis Borne

Een vergeten televisie-acteur en zijn stuntdubbel (Brad Pitt en Leonardo Dicaprio) streven naar roem en succes in de filmindustrie in 1969, het laatste jaar van Hollywoods Gouden Eeuw. Waarom kan de acteur niet net zo veel succes hebben als zijn buurvrouw, actrice Sharon Tate? Quentin Tarantino’s nieuwste film gaat over de tragische dood van actrice Sharon Tate. En toch ook weer niet.