Kulturhus de Bijenkorf

Marktstraat 23, 7622 CP Borne

Kulturhus de Bijenkorf

Kulturhus de Bijenkorf is een multifunctioneel centrum, uitermate geschikt voor congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Kulturhus de Bijenkorf is multifunctioneel van opzet. Dit betekent dat er diverse ruimtes zijn waar verenigingen, instellingen of bedrijven gebruik van kunnen maken. Vanwege onze centrale ligging in Twente en de mogelijkheid om naast de grote (theater)zaal ook diverse kleinere ruimten te huren is ons centrum uniek voor het houden van symposia met meerdere workshops. Eind april 2004 werd de gemeente Borne een fantastisch gebouw rijker, een multifunctioneel ontmoetingscentrum, verzamelgebouw: het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Borne. Een centrum voor educatie, dienstverlening, welzijn, kunst en cultuur. Een gebouw waar uitwisseling plaats vindt, voor en door mensenHet Kulturhus-concept is experimenteel van aard: innovatief en fris, pionier. We mogen wel concluderen dat het gebouw lééft.

Workshop Midden Oosters koken

Koken met Aida Toma

Het ''etenement'' Arabisch Tafelen is een groot succes gebleken. Veel mensen schoven al aan bij het heerlijke buffet dat 4 vrijwillige koks eens in de twee weken voorbereiden in de Kulturhus keuken. En nu kun je het zelf ook leren bereiden!

Posoki

Filmhuis Borne

Nadat hij zijn dochter op school heeft afgezet, treft een taxichauffeur een geldschieter. De ontmoeting leidt tot een incident dat de rest van de dag op de radio wordt besproken. Dat is de rode draad in deze mozaïekfilm, die de wederwaardigheden volgt van een aantal taxichauffeurs (onder wie een bijklussende gymleraar en priester) en hun klanten in Sofia, het bloedende hart van leegloopland Bulgarije. Corruptie, sociale ellende en moreel verval zijn de sleutelwoorden. Van begin tot eind boeiende, tsjechoviaanse zedenschets over de waardencrisis van het kapitalisme.

Omdenkshow. UITVERKOCHT

Zoals verwacht loopt alles anders (try-out)

Jippie, de Omdenkshow komt weer naar Kulturhus Borne! Met een try out van ''Zoals verwacht loopt alles anders''.

The Soultriggers

Muziekcafé Borne middageditie!

Speciale editie van het Muziekcafé Borne, deze keer op een zondagmiddag! Nu-soul, classic soul, Soul with a Capital S; acht muzikanten uit de Zwolse muziekscene vonden elkaar in hun liefde voor soul in alle vormen en maten. Ze besloten een ronkende soulband op te richten, met een combinatie van stijlvolle covers en eigen songs.

Yesterday

Filmhuis Borne, met om 19.30 Live muziek door Reinier Klaasen

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Het klinkt als een wat infantiele dagdroom van een mislukte muzikant: op een dag word je wakker en blijkt niemand The Beatles meer te kennen. Alleen jij herinnert je al hun hits, die je nu kunt gaan spelen als je eigen composities. In Yesterday overkomt het singer-songwriter Jack, die eerst zijn vrienden overrompelt, daarna Ed Sheeran van de radio speelt en ten slotte de wereld verovert.

Arabisch Tafelen

Samen eten en ontmoeten

Ook na de zomer gaan we door met dit heerlijke ''etenement''. Neem ook plaats aan de Arabische tafel, kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden!