Zien en doen

Een stukje fietsen door de Groene Poort? Een bezoekje aan een museum? Een kanotocht op de Bornsche Beek? Genoeg te doen!

 1. TOP Zenderen Wandelroute

  TOP Zenderen Wandelroute

  Adres
  t.o. Hertmerweg 42, 7625 RH Zenderen

  Toeristische Opstap PlaatsZenderen. Hier kunt u uw auto parkeren en direct een aantal routes starten. Geniet van de prachtige omgeving en ontdek waarom Twente zo mooi is.

 2. Torenbeklimming de Oude Kerk

  Torenbeklimming de Oude Kerk

  Adres
  Oude Kerkstraat 2, 7622EK Borne

  Gerard Smoors en de 25 andere vrijwilligers zijn beieraars trekken in de Oude Kerk met korte rukjes de klepel naar de klokwand waardoor er een drietonig ritme ontstaat. Beieren is een gebruik vanuit de middeleeuwen. "Hier in het agrarisch gebied woonden vroeger veel boeren die door het beieren op zaterdag het signaal kregen dat de zondag eraan kwam".

 3. VVV Borne

  VVV Borne

  Adres
  Oude Almeloseweg 12, 7622 CE Borne

  De VVV Borne is gevestigd in het Kulturhus Borne. Advies nodig over mooie wandelingen, aantrekkelijke fietsroute, een mooie locatie voor een overnachting of culturele activiteiten? Bij de VVV kunt u terecht voor advies.

 4. Bakkerij Koehorst

  Bakkerij Koehorst

  Adres
  Aanslagsweg 16, 7622LD Borne

  De echte bakker Koehorst is al jaren lang een vertrouwd begrip in de plaats Borne. Wij als echte bakker produceren zowel brood als banket. Op deze website bieden wij u de mogelijkheid om virtueel een kijkje te nemen onze winkel.

 5. Karmelietenklooster

  Karmelietenklooster

  Adres
  Hertmerweg 46, 7625RH Zenderen

  De karmelieten hebben geen stichter, maar zijn voortgekomen uit een groep pelgrims en kruisvaarders die vanuit Europa naar het Heilige Land trokken. Velen onder hen vestigden zich op de berg Karmel.

 6. Kids City

  Kids City

  Adres
  't Wooldrik 4, 7621 AH Borne

  Binnenspeeltuin Kids City is niet zomaar een binnenspeeltuin voor kinderen van 0 tot 12 jaar, want doorsnee kennen we hier niet. Wij beschikken over een grandioze piraten gethematiseerde accommodatie, grote binnenspeeltuin, enthousiaste en betrokken piraten. En wilt u lekker uit eten met uw kinderen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 7. Kloosterpad Zenderen

  Kloosterpad Zenderen

  Adres
  Startpunt de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625sl Zenderen

  Deze route kan elke dag gewandeld worden. Het is bijzonder te noemen dat in zo’n klein dorp als Zenderen (1400 inwoners) 3 kloosters staan. Het Carmelitessenklooster, het Karmelietenklooster en het Bezinningscentrum de Zwanenhof, gesticht door de paters Redemptoristen.

 8. LeurinK mode

  LeurinK mode

  Adres
  Dorsetplein 3, 7622 CH Borne

  LeurinK mode is meer dan een webshop alleen. Onze winkel is maar liefst 1.250 m² groot. We hebben er een nog grotere collectie, en organiseren regelmatig events.

 9. Mariakapel

  Mariakapel

  Adres
  Koppelsbrink, 7622 CV Borne

  De Mariakapel aan de Koppelsbrink in Borne oogt als een middeleeuws tempeltje, maar is nog maar net een halve eeuw oud. Velen noemen haar de mooiste kapel van Twente. Bijzonder is het gebouw zeker, al was het maar omdat de initiatiefnemers nogal wat tegenslag moesten overwinnen om het te kunnen bouwen.

 10. Step One Sportschoenen Adviescentrum

  Step One Sportschoenen Adviescentrum

  Adres
  Grotestraat 106, 7622 GN Borne

  Step One staat voor kennis, advies en kwaliteit op gebied van hardlopen, wandelen, survival en triathlon. Middels professionele loopanalyses het aanmeten van de juiste schoen voor elke voet en elk doel!