Zien en doen

Een stukje fietsen door de Groene Poort? Een bezoekje aan een museum? Een kanotocht op de Bornsche Beek? Genoeg te doen!

 1. Zwembad 't Wooldrik (LACO)

  Zwembad 't Wooldrik (LACO)

  Adres
  't Wooldrik 3, 7621AH Borne

  Zwembad Laco 't Wooldrik is een goed uitgerust binnenbad (Wedstrijdbad 25 x 15 m, Recreatiebad 175m2, peuterbad en een binnen/buitenbad). Zwembad 't Wooldrik biedt tal van watersportmogelijkheden. Het recreatiebad beschikt over een stroomversnelling met draaikolk, verschillende spuitelementen, een glijbaan van 40 meter, kinderbadje, whirlpools en Turkse stoombaden.

 2. Beeldenroute Borne

  Beeldenroute Borne

  Adres
  Marktstraat 23, 7622CP Borne

  In Borne vindt u op een aantal plaatsen prachtige kunstwerken, deze zijn alle beschreven in de beeldenroute die u langs de kunstwerken voert. Het boekje bevat mooie foto's en beschrijvingen over de kunstwerken en de makers ervan.

 3. Erve Hondeborg

  Erve Hondeborg

  Adres
  Esweg 1, 7625SV Borne

  Of je nu het Marskramerpad loopt, een toevallige passant bent of een rondje fietst. Even uitrusten bij Erve Hondeborg maakt je tocht tot een plezier. De van oorsprong oude boerderij – ver terug in de geschiedenis zelfs een burcht – is ingericht als een bijzondere plek om te genieten.

 4. Partnerstad Rheine

  Partnerstad Rheine

  Adres
  Bahnhofstrasse 14, Rheine

  Rheine, bekend als de op een na grootste stad in Munsterland, wacht er op door u te worden ontdekt. Slentert u door de historische oude stadskern, verdiept u zich in de stadsgeschiedenis, zoals deze wordt gepresenteerd in het stadsmuseum de Falkenhof, of ontspant u zich aan de rivier de Eems.

 5. PINKSTERBRUIDJES

  PINKSTERBRUIDJES

  Adres
  Aster 2, 7622AJ Borne

  Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vroeger gebeurde dit kleinschalig, de laatste jaren wordt het groots aangepakt door de Folkloregroep Borne met hulp van scoutinggroep St. Stephanus-Martina.

 6. Schuurman Schoenen

  Schuurman Schoenen

  Adres
  Marktplein 19, 7622CL Borne

  Wij staan bekend om ons uitgebreide assortiment en onze grote en diverse collectie schoenen. Ook in onze webshop vind je deze ruime keuze damesschoenen, herenschoenen of kinderschoenen. Daarnaast ben je ook voor snowboots en schaatsen bij de Schuurman Schoenen webwinkel aan het juiste adres.

 7. Toeristische Informatie

  Toeristische Informatie

  Adres
  Markstraat 23, 7622 CP Borne

  Borne kent meerdere locaties waar u informatie kunt vinden over wandel- en fietsroute. Het infopunt bij het Kulturhus is 24 uur per dag bereikbaar, ook als u een overnachtingsplek zoekt.

 8. Wandelroute Twickel 12 km

  Wandelroute Twickel 12 km

  Adres
  Marktstraat 23, 7622 CP Borne

  De start is bij de carpoolplaats aan de Azelosestraat. U wandelt over het landgoed Twickel over verschillende bruggetjes over de Oelerbeek en de Twickelervaart. Langs kasteel Twickel, kwekerij De Border en de Noordmolen

 9. Wijnkoperij De Prinsen

  Wijnkoperij De Prinsen

  Adres
  Hoofdstraat 34, 7625PE Zenderen

  Een wijnhandel met uitstraling. Honderden wijnen Vele soorten port Luxe whiskey, cognac en jenever Wijnen & relatiegeschenken In onze authentieke basisschool vindt u een bijzondere selectie wijn. Wijnen voor alledag & exclusives. Wijn is het antwoord van de zon op de liefde!