Zien en doen

Een stukje fietsen door de Groene Poort? Een bezoekje aan een museum? Een kanotocht op de Bornsche Beek? Genoeg te doen!

 1. Doopsgezinde gemeente

  Doopsgezinde gemeente

  Adres
  Ennekerdijk 31, 7622ED Borne

  In 1824 is het huidige kerkgebouw, ook wel in Doopsgezinde kringen de Vermaning genoemd, gebouwd. Voordat dit gebouw tot stand kwam werd er door de doopsgezinden gekerkt in het ernaast gelegen, na de 2e wereldoorlog afgebroken, kerkhuis.

 2. Golfpad Weleveld

  Golfpad Weleveld

  Adres
  Bekkingvelderweg 8, 7625 RM Zenderen

  Naast o.a. het kloosterpad, het kapelletjespad en het melbuul’npad is Borne een nieuwe wandelroute rijker. De aanleg van een nieuw en veilig wandelpad langs de Bekkingvelderweg en over de golfbaan heeft de aanzet gegeven tot deze nieuwe wandelroute.

 3. Horloge experience center Kish.nl

  Horloge experience center Kish.nl

  Adres
  Hoofdstraat 38, 7625 PE Zenderen

  ‘Tijd zat, in Twente’. Dat ervaart u zéker in Zenderen, een dorp of steenworp afstand van het bruisende Borne. Aan de Hoofdstraat in Zenderen is hét enige horloge experience center van Nederland gevestigd. Een must see en unieke ervaring, die uw tijd 100% waard is.

 4. Klopjeswoningen

  Klopjeswoningen

  Adres
  Koppelsbrink 32-34, 7622CW Borne

  Oorspronkelijk gebouwd als akkerburgerwoning, waarbij twee woningen gebruik maakten van één bedrijfsruimte. In 1786 werd er speciaal voor een klopje een woning tegenaan gebouwd. De andere uitbouw geldt als een toen gebruikte endkamer en slaapplaats voor de ouders.

 5. Wereldwinkel Borne

  Wereldwinkel Borne

  Adres
  Nieuwe Kerkstraat 27, 7622LG Borne

  De Wereldwinkel Borne streeft naar eerlijke en transparante handel. Ze verkoopt authentieke producten, gemaakt met respect voor mens en milieu. Waarvoor de producenten in derdewereldlanden – o.a. koffieboeren, houtsnijders en keramisten in Afrika, Zuid-Amerika of Azië - een goede prijs krijgen.

 6. Art en foto galerie Borne

  Art en foto galerie Borne

  Adres
  Esstraat 1, 7622CG Borne

  Enjoy life, enjoy art, dat is Art & Foto Galerie Borne. Kunstenaars uit het hele land zorgen voor een wisselende expositie. U vindt er niet alleen schilderijen, maar ook fotografie, beelden, keramiek, sieraden en glaswerk; kunst met een kleine en een grote K.

 7. Borne en omgeving

  Borne en omgeving

  Adres
  Markstraat 23, 7622CP Borne

  Recreatie en toerisme Op toeristisch en recreatief gebied is er in Borne veel te ontdekken.

 8. Brillen Pearle Opticiens

  Brillen Pearle Opticiens

  Adres
  Grotestraat 191, 7622LA Borne

  Pearle Opticiens beseft dat als geen ander en stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat u uw ogen optimaal kunt gebruiken. Met een bril of met contactlenzen: net wat bij u past.

 9. De Zuivelhoeve

  De Zuivelhoeve

  Adres
  Nieuwe Kerkstraat 33, 7622LG Borne

  Mijn naam is Henk Brok. Ik ben sinds 26 juli 2008 de nieuwe eigenaar van deze Zuivelhoeve winkel. Hiermee keert een telg van de Brok familie van Willem (de Piel) Brok weer terug in ondernemend Borne. Willem had rond 1920 een Meubelwinkel aan de Grotestraat, hoek de Klippen met daarnaast een kruidenier-winkeltje dat gedreven werd door zijn moeder Trui Brok. Ik ben de achterkleinzoon van Willem en heb een achtergrond als horecakok. Toen zich de kans voordeed om deze Zuivelhoeve winkel over te nemen, heb ik niet lang hoeven na te denken.

 10. IJsboerderij Oude Hesselink

  IJsboerderij Oude Hesselink

  Adres
  Postweg 24, 7597 KD Saasveld

  Als U eens wilt bekijken hoe het ijsbereidingsproces in zijn werk gaat, is er bij ons gelegenheid tot een excursie. Bij deze excursie bevindt u zich in de bereidings-ruimte en kunt zien en krijgt uitleg hoe het ijs wordt gemaakt en aan welke bijkomende regels en wetgeving we moeten voldoen. De excursie duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

 11. Juwelier Boonk

  Juwelier Boonk

  Adres
  Bakkerssteeg 4, 7622gx Borne

  Boonk Juwelier – Horloger is gelegen aan de Bakkerssteeg, een smalle en gezellige winkelsteeg in het hartje van Borne. Na een vliegende start is de winkel aangepast qua kleur, inrichting en ook het logo is met haar tijd meegegaan.

 12. Kloppenkamer

  Kloppenkamer

  Adres
  Koppelsbrink 32, 7622 CW Borne

  De kloppenkamer werd in 1786 aangebouwd aan een bestaande woning in opdracht van het echtpaar Janne Schildman en Janna Bloemen. In hetzelfde jaar werd rechts van de kloppenwoning een huiskerk en pastorie ingewijd.