Zien en doen

Een stukje fietsen door de Groene Poort? Een bezoekje aan een museum? Een kanotocht op de Bornsche Beek? Genoeg te doen!

 1. Kulturhus de Bijenkorf

  Kulturhus de Bijenkorf

  Adres
  Marktstraat 23, 7622 CP Borne

  Kulturhus de Bijenkorf is een multifunctioneel centrum, uitermate geschikt voor congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

 2. MOOI Parfumerie

  MOOI Parfumerie

  Adres
  Dorsetplein 4, 7622CH Borne

  Omdat we geloven dat iedereen mooi kan zijn, hebben we een eigen en unieke Beautyschool ontwikkeld waar iedereen aan mee kan doen. Je leert er alles over je eigen huidtype, wat de beste verzorging is, en welke make-up het best bij je past.

 3. Badhuis Borne

  Badhuis Borne

  Adres
  Stationsstraat 9, 7622LW Borne

  Dit voormalig BADHUIS werd in 1919 in opdracht van L.S.J. Spanjaard voor de arbeiders van de N.V. Stoomspinnerijen en -weverijen Spanjaard, naar een ontwerp van de architect A. Beltman (Enschede) in neo-classicistische stijl gebouwd.

 4. Cadeaubonnen

  Cadeaubonnen

  Adres
  Marktstraat 23, 7622 CP Borne

  Bent u op zoek naar een leuk cadeautje? Ook voor diverse cadeaubonnen bent u bij de VVV Borne aan het juiste adres

 5. Carmelitessenklooster

  Carmelitessenklooster

  Adres
  Carmelitessenweg 1, 7625 TA Zenderen

  De Carmelitessen vormen de vrouwelijke tak van de Karmelorde. Aan de rand van Zenderen staat het slotklooster van de zusters al sinds 1889. Dat was 34 jaar na de komst van de Karmelieten, die hun Karmelietenklooster inmiddels aan de overzijde van wat nu de Zendersestraat heet gebouwd. Zenderen was een bewuste keuze, omdat de Karmelieten dan de diensten die plaatsvonden in de kloosterkapel konden verzorgen. Dat gebeurt nu nog.

 6. Fietsen Brama Rijwielhandel

  Adres
  Nieuwe Kerkstraat 19, 7622LG Borne

  De fietsenmakers van Brama is een rijwielhandel die al sinds 1963 in Borne gevestigd is. Het familiebedrijf zit nu op de vierde locatie. Het pand is gevestigd in het centrum. In de winkel is een aparte afdeling voor racefietsen en mountainbikes. In totaal hebben we het hele jaar door meer dan 500 fietsen van de bekende merken op voorraad.

 7. Joodse Begraafplaats

  Joodse Begraafplaats

  Adres
  Twijnerstraat, 7621 TJ Borne

  Borne is een van de eerste plaatsen in Twente waar zich joden gevestigd hebben. Al in 1695 wordt een joodse inwoner vermeld. Gedurende de hele achttiende eeuw blijft het aantal joden gering.

 8. Partnerstad Rheine

  Partnerstad Rheine

  Adres
  Bahnhofstrasse 14, Rheine

  Rheine, bekend als de op een na grootste stad in Munsterland, wacht er op door u te worden ontdekt. Slentert u door de historische oude stadskern, verdiept u zich in de stadsgeschiedenis, zoals deze wordt gepresenteerd in het stadsmuseum de Falkenhof, of ontspant u zich aan de rivier de Eems.

 9. Roomskatholieke kerk Parochie St. Stephanus.

  Roomskatholieke kerk Parochie St. Stephanus.

  Adres
  Grotestraat 207, 7622GH Borne

  Het kerkgebouw is een rijksmonument, evenals veel van het interieur. Om bezoekers de bijzonderheden te laten zien, wordt tijdens open zaterdagen doorlopend door een gids een gratis rondleiding gegeven.Er worden verhalen verteld over onder andere de gebrandschilderde ramen, die allemaal zijn gemaakt door de beroemde gebroeders Nicolas uit Roermond.