Routes

Voor zowel wandelaars als fietsliefhebbers is Borne een ideaal start- en eindpunt. Borne ligt in het hart van Twente, waardoor de mooiste plekjes makkelijk te bereiken zijn. Ook Borne, Hertme en Zenderen zelf, zijn mooie plaatsen om een fietstocht of wandeling te maken.


In Borne zijn verschillende plaatselijke wandel- en fietsroutes. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij VVV Borne. De medewerkers weten precies welke routes de moeite waard zijn en staan je graag te woord!

 1. Melbuul'npad

  Melbuul'npad

  Adres
  Marktstraat 23, 7622 CP Borne

  De wandeling die u met behulp van een boekje door Borne gaat maken is tweedelig: enerzijds is het een prachtige wandelroute door Oud Borne, anderzijds wordt u aan de hand van nieuwe bezienswaardigheden en oude gebouwen geconfronteerd met de ambachtelijke c.q. industriële geschiedenis van het dorp.

 2. TOP Zenderen Wandelroute

  TOP Zenderen Wandelroute

  Adres
  t.o. Hertmerweg 42, 7625 RH Zenderen

  Toeristische Opstap PlaatsZenderen. Hier kunt u uw auto parkeren en direct een aantal routes starten. Geniet van de prachtige omgeving en ontdek waarom Twente zo mooi is.

 3. Kloosterpad Zenderen

  Kloosterpad Zenderen

  Adres
  Startpunt de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625sl Zenderen

  Deze route kan elke dag gewandeld worden. Het is bijzonder te noemen dat in zo’n klein dorp als Zenderen (1400 inwoners) 3 kloosters staan. Het Carmelitessenklooster, het Karmelietenklooster en het Bezinningscentrum de Zwanenhof, gesticht door de paters Redemptoristen.

 4. Toeristische Informatie

  Toeristische Informatie

  Adres
  Markstraat 23, 7622 CP Borne

  Borne kent meerdere locaties waar u informatie kunt vinden over wandel- en fietsroute. Het infopunt bij het Kulturhus is 24 uur per dag bereikbaar, ook als u een overnachtingsplek zoekt.

 5. Wandelroute Twickel 12 km

  Wandelroute Twickel 12 km

  Adres
  Marktstraat 23, 7622 CP Borne

  De start is bij de carpoolplaats aan de Azelosestraat. U wandelt over het landgoed Twickel over verschillende bruggetjes over de Oelerbeek en de Twickelervaart. Langs kasteel Twickel, kwekerij De Border en de Noordmolen

 6. Autoroutes

  Autoroutes

  Adres
  Marktstraat 23, 7622CP Borne

  De Hamalandroute, Sagenlandroute en de Sallandroute

 7. Golfpad Weleveld

  Golfpad Weleveld

  Adres
  Bekkingvelderweg 8, 7625 RM Zenderen

  Naast o.a. het kloosterpad, het kapelletjespad en het melbuul’npad is Borne een nieuwe wandelroute rijker. De aanleg van een nieuw en veilig wandelpad langs de Bekkingvelderweg en over de golfbaan heeft de aanzet gegeven tot deze nieuwe wandelroute.